Kuntavaalit 2017

Matkalla vaalimenestykseen – tehokkaan vaalisivun tarkistuslista

Kuntavaalit tulevat taas ja pian on sankoin joukoin uusia ehdokkaita vaalikisassa. Tässä muutama vinkki, mitkä asiat kannattaa laittaa kuntoon omilla kotisivuilla tai blogissa, jotta ne toimivat parhaalla mahdollisella tavalla vaalityössä.

  1. Varaa oma verkko-osoite. Saat heti verkko-osoitteessa suurta etua hakukoneiden silmissä kun käytät esimerkiksi etunimisukunimi.fi-tyyppistä osoitetta, sen sijaan että yrittäisit pärjätä ilmaisilla etunimisukunimi.blogspot.com tyyppisillä osoitteilla.
  2. Käytä samaa kuvaa kaikessa mainonnassa ja viestinnässä. Toistolla saat nimen ja kasvot äänestäjien muistiin.
  3. Seuraa kävijäliikennettä. Asenna kotisivuillesi maksuton Google Analytics -seurantapalvelu, jonka avulla voit tarkkailla menestymistäsi digikampanjassa. Se kertoo kävijämäärän lisäksi hyvin tarkasti minkälaiset avainsanat tuovat sivuillesi lukijoita, eli minkä aiheiden parissa hakukoneet näkevät sinut asiantuntijana ja nostavat kirjoituksesi hakusijoitusten ykkössijoille. (Kirjoitin aiheesta enemmänkin tässä blogikirjoituksessa)
  4. Varmista sivujen tekninen toimivuus. Huolehdi siitä että sivusi toimivat nopeasti ja luotettavasti, sillä vaalikampanjan kriittisimmillä hetkillä kävijämäärä on yleensä moninkertainen sivujen arkikäyttöön verrattuna.
  5. Huolehdi että kampanjasivusi etusivu on harmoninen kokonaisuus, joka tuo keskeiset asiat esiin. Nimellä, kuvalla ja ehdokasnumerolla pääset jo pitkälle. Muutama sananen vaaliteemoistasi kertoo satunnaiselle vierailijalle olennaisen.
  6. Muista, että jokainen sivu voi olla vierailun alkupiste. Sisältöjesi pariin tullaan pääsääntöisesti sosiaalisen median tai hakukoneen kautta. Muista siis kertoa ehdokasnumerosi, nimesi ja vaalisloganisi jokaisella sivulla.

Nämä muutamat yllä mainitut asiat toteuttamalla saat selvää kilpailuetua kanssaehdokkaisiin nähden, sillä yllättävän usea ehdokas ei huomio kaikkea tätä kampanjoinnissaan.

Jos sinulla ei vielä ole kampanjasivua, voit perustaa sen esimerkiksi täällä. Valittu.fi-palvelussa saat käyttöösi helppokäyttöisen WordPress-sivuston, jonka Digitoimisto Kehittämön on muokannut erityisesti vaalikampanjan tarpeisiin. Kotisivut saat ilmaiseen koekäyttöön täällä.

Muita hyödyllisiä vinkkejä löydät suurten puolueiden some-kanavista. Puolueet ohjeistavat ohjeistavat ehdokkaitaan kampanjatyössä ja kirjoittavat hyödyllisiä oppaita kampanjointiin . Kannattaa siis napsauttaa seurantaan ainakin puolueiden Facebook-profiilit (Sosialidemokraatit, Vihreät, Keskusta, Perussuomalaiset, Kristillisdemokraatit, Vasemmistoliitto, Kokoomus).

Käynnistä kampanja nyt!

Digitoimisto Kehittämö tarjoaa käyttöösi erityisesti vaalikampanjointiin suunnitellun Valittu-kotisivun. Sivusto on erittäin helppokäyttöinen ja edullinen (149€/vuosi). Saat kotisivun heti 14 päivän ilmaiseen koekäyttöön ja jos päätät tilata sivuston, niin varaamme niille haluamasi verkko-osoitteen (esim. ehdokkaanimi.fi) ja voit aloittaa kampanjoinnin.

Tutustu kampanjasivuihin maksutta
Mika Minkkinen

Mika Minkkinen