Kuntavaalit 2017

5 syytä miksi kuntavaalikampanja kannattaa aloittaa ajoissa

Oletko ehdokkaana tai kampanjatiimissä kuntavaaleissa 2017? Onko suunnittelu jo käynnissä, kotisivut pystyssä ja someprofiilit valmiina? Syytä olisi – varhainen digikampanja valmentaa sinut ehdokastyöhön ja voi tuottaa yllättäviäkin oivalluksia kampanjasuunnitteluun.

Perinteisesti suurimmat panostukset vaalityössä on ajoitettu aivan kampanjan loppumetreille, koska suurin mediahuomio herää vasta sitten. (Tutkimus mediahuomiosta viime kuntavaaleissa) Hyvin suunniteltu digitaalinen kampanjointi auttaa myös pienen budjetin vaalityössä löytämään ehdokkaan aiheista kiinnostuneet äänestäjät jo varhaisessa vaiheessa ja luomaan vahvempaa sidettä äänestyspäätöksen tekoon läpi kampanja-ajan.

Kun tukijamääräsi kasvaa hyvissä ajoin ennen äänestyspäivää, saat myös viimehetken viestiäsi leviämään tehokkaammin sinua kannustavien tukijoukkojen verkostoissa suositusten, tykkäysten ja jakojen kautta.

Tässä viisi syytä miksi digikampanja kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen äänestysaikaa. Mitä varhaisemmin aloitat, sitä suuremmat edut saat.

 1. Hakukoneet auttavat kampanjassasi
  Mitä pidempi historia sivullasi on, sitä tarkempi ymmärrys hakukoneille sinusta syntyy. Kun hakukoneet tuntevat sisältösi, ne osaavat ohjata oikeanlaisia ihmisiä sisältöjesi pariin.  Kun tavoitat oikeanlaisia ihmisiä, sen varmemmin he seuraavat sinun muitakin tekstejä ja sen myötä ovat jo askeleen lähempänä äänestämistäsi.
 2. Tiedät mistä vaaliteemoista on helppo kirjoittaa
  Mitä pidempi aika sinulla on tuottaa sisältöä sivuillesi, sitä tarkemmin opit tuntemaan myös itsesi kirjoittajana. Usein kampanjan alussa oma vaaliteemavalikoima on joko liian lavea tai liian yleisluontoinen. Kokemuksen kasvaessa aiheesi ehtivät jäsentyä ja huomaat mistä aiheista sanottava ei lopu heti kesken.
 3. Huomaat mitkä teemat herättävät tunteita
  Mitä enemmän ehdit tuottamaan sivuillesi sisältöä, sitä paremman tuntuman saat tunteita herättävistä aiheista, löydät niihin uusia näkökulmia ja erotut vaalityössäsi kilpailijoista. Kun sisältöäsi jaetaan ja kommentoidaan verkossa, voit olla varma että samat aiheet herättävät keskustelua myös henkilökohtaisissa kohtaamisissa.
 4. Löydät uusia puheenaiheita
  Mitä enemmän ehdit käydä dialogia lukijoidesi kanssa, sitä valmentautuneempi olet myös henkilökohtaisiin kohtaamisiin. Kun ehdit tutustua vastaväittäjiesi esittämiin lukuihin ja itsellesi vieraisiin teemoihin rauhassa koneesi ääressä, sen paremmin ole valmistautunut henkilökohtaisissa kohtaamisissa tuleviin vastaväitteisiin.
 5. Voit hyödyntää analytiikkaa
  Mitä pidempi historia sivuillasi on sitä paremmin sivuston analytiikka opastaa sinua vaalityön suunnittelussa (psst. Linkissä kaksi yksinkertaista vinkkiä suunnittelutyön käynnistämiseen). Kun huomaat minkälaisia lukijoita tavoitat, milloin he liikkuvat ja mistä he tulevat, voit paremmin kohdentaa mainontaasi ja saavuttaa tuloksia pienemmällä rahalla.

Käynnistä kampanja nyt!

Digitoimisto Kehittämö tarjoaa käyttöösi erityisesti vaalikampanjointiin suunnitellun Valittu-kotisivun. Sivusto on erittäin helppokäyttöinen ja edullinen (149€/vuosi). Saat kotisivun heti 14 päivän ilmaiseen koekäyttöön ja jos päätät tilata sivuston, niin varaamme niille haluamasi verkko-osoitteen (esim. ehdokkaanimi.fi) ja voit aloittaa kampanjoinnin.

Tutustu kampanjasivuihin maksutta
Mika Minkkinen

Mika Minkkinen